home-pagina
   Werf 9 - 9300 Aalst   
info@aalst.be   
053 77 9300  
foto Thuis in de stad
link naar rubriek werken & werven

Vacatures bij de stad

bekendmakingen belasting- en retributiereglementen

draaiboek evenementen

link naar ringaalst.benieuwsbrief Aalst.be


 
Welkom op de officiŰle website van de Stad Aalst.
Voor zuiver administratieve informatie bezoek je best ons A-loket
 
Nieuws
 Besluit van stadssecretaris betreft ontvangst van te betekenen stukken
bekendmaking Alle briefwisseling en betekeningen in de periode vanaf zaterdag 6 februari 2016 tot en met woensdag 10 februari 2016 zullen bedeeld worden bij het onthaal van de Lokale Politie te 9300 Aalst, Beekveldstraat 29, met delegatie voor ontvangst en aftekenen.

 Dansnamiddag voor senioren op woensdag 2 maart
dansnamiddag voor senioren Op woensdag 2 maart om 14 uur is er een dansnamiddag voor senioren. Deze namiddag vindt plaats in zaal 'De Kring', Dokter De Moorstraat 104 te Aalst. Wil je er bij zijn? Schrijf je dan in voor 29 februari.

 Werken stuwsluis Dender
Waterwegen Zeekanaal NV Waterwegen en Zeekanaal NV is begonnen met de aanleg van de nieuwe stuwsluis op de Dender. Hierdoor is het jaagpad (tijdelijk) onderbroken. Voor info, vragen en opmerkingen kun je terecht op www.dender.be/gemeente/aalst.

 Natuurwandelingen: kalender 2016
wandelingen 2016 Samen met een natuurgids ontdek je onze mooiste stukjes natuur. Elke eerste zondag van de maand kun je mee op stap. De hele jaarkalender is nu beschikbaar.

 Vacature rekrutering- en selectiedeskundige
vacature De administratief deskundige is verantwoordelijk voor de co÷rdinatie en uitvoering van het rekruterings- en selectiebeleid.

meer nieuws ]

  
Winnaars prijsuitreiking Carnaval 2016

De prijsuitreiking op maandagavond is traditioneel het ‘Oscar-moment’ voor de carnavalsgroepen. En de winnaars van Carnaval 2016 zijn gekend: Bedesterd (kleine groep), Beschomt (middelgrote groep) en Lotjonslos (grote groep) gingen met de eer en het prijzengeld lopen.

Door het stormweer kon de maandagstoet dit jaar niet doorgaan, maar dat kon de sfeer in de Florahallen niet bederven. Maandagavond rond 20.30 uur was de spanning te snijden. Duizenden carnavalisten wachtten in spanning de resultaten van de prijsuitreiking van de 88e zondagsstoet af. De stad reikte in totaal 115 000 EUR prijzengeld uit aan de 75 ingeschreven groepen en de 4 genomineerde losse groepen (elk 125 EUR). Prins Dennis en 3 ex-prinsen Peter Van Nuffel (Den Board), Werner Kinoo en Joeri Mens zorgden voor het nodige entertainment.

Bij de kleine groepen kon Bedesterd de jury het meest overtuigen met het thema ‘Oeik al gommen volleidig in ’t roeid, binsjt de stoet lachen weir ons tannen bloeit’. De jury bekroonde Beschomt bij de middelgrote groepen tot winnaar. Zij kozen ‘Weir emmen der een anjeken van weg’ als stoetthema. Lotjonslos ging bij de grote groepen met de eerste prijs lopen. Hun thema ‘Oilsjt Mobiel, weir vliegen d’er oever’ leverde hen de meeste punten op. De groepen werden gejureerd op 3 thema’s: ‘praalwagen’, kostuum’ en ‘humor en interactie met het publiek’.

In dit pdf-document vind je een overzicht van de uitslag van de kleine, middelgrote en grote groepen, inclusief puntenverdeling.

 
Administratief centrum gesloten tijdens Aalst Carnaval

Opgelet: op maandag 8 en dinsdag 9 februari is het administratief centrum (Werf 9) gesloten.

Pas vanaf woensdag 10 februari zijn de lokettenweer open volgens de normale openingsuren: van 14.30 tot 20.30 uur.

Tijdens het weekend van Carnaval is wel het infopunt Toerisme open. Op zaterdag van 10 tot 12.30 uur en van 13 tot 17 uur. Op zondag is het infopunt open van 10 tot 14 uur.  

administratief centrum

 

 
Maandagstoet afgelast wegens slechte weersvoorpellingen

Om 11.15 uur werd de veiligheidscel door de burgemeester opnieuw samengeroepen, gelet op nieuw binnengekomen meteorologische aanbevelingen. Nadat eerst de opschaling van het KMI van code geel naar de zwaardere code oranje was binnengekomen, ontving de veiligheidscel om 10.47 uur een bijkomend en nieuw advies van het crisiscentrum van BiZa dewelke elke risicodragende activiteit maximaal ontraadt. In de gegeven omstandigheden en na raadgeving van alle betrokkenen beslist de veiligheidscel unaniem om de 88ste maandagstoet geen doorgang te laten vinden. De bezemdans van de Gilles (mogelijks zonder hoed) en de ajuinworp gaan wel door. Deze communicatie vervangt alle voorgaande berichten.

 

HCP Jürgen Dhaene                                       Christoph D’Haese

korpschef Lokale Politie Aalst                   burgemeester

 

 
CHIPKA editie februari
CHIPKA blaast zijn eerste kaarsje uit! In deze editie onder andere veel carnavalsnieuws en een warme oproep om het dit jaar 'proeper' te houden. Had jij Prins Dennis al herkend? Maak ook kennis met Jürgen Dhaene, de nieuwe korpschef van onze Lokale Politie en kom alles te weten over de plannen op Immerzeel.  
 
 
Aalst Carnaval 2016

Aalst Carnaval vindt plaats van 7 tot 9 februari 2016.

Het officiële programma en praktische info vind je op de carnavalswebsite www.aalst.be/carnaval.  Bekijk zeker ook de Carnavalskrant.

LIVE STREAMING: de Carnavalsraadszitting op zaterdag 6 februari om 18 uur en de zondagsstoet op 7 februari om 15 uur, zijn live te volgen zijn via de carnavalswebsite.

Aalst Carnaval 2016

 

 
UIT in Aalst [ volledige kalender ]
  
Facebook
 
Bezoek ook de volgende websites
Woonwebsite link naar rubriek werken & werven   link naar cirkaalst.be

Toerisme Aalst   Made in Aalst   website van het cultuurcentrum De Werf    applaus - de verenigde theatermakers van Groot Aalst   Salon Aalst

Academie voor Beeldende Kunsten   Academie voor Podiumkunsten    website van het stadsarchief Aalst   website van het stedelijk museum Aalst

AGSA   vzw BEA

website jeugdaalst.be   bibliotheeksite   lokale politie Aalst