home-pagina
Grote Markt 3 9300 Aalst   
info@aalst.be   
053 77 9300     
foto Thuis in de stad

Tekst onleesbaar?


bibliotheek

Naast de hoofdbibliotheek in de Molenstraat beschikt Aalst nog over 7 andere filialen en uitleenposten. Via deze pagina kan je een overzicht van de adressen en openingsuren bekijken, alsook de online catalogus raadplegen, praktische info bekijken en meer informatie over tijdelijke activiteiten terugvinden. Verder zijn er formulieren beschikbaar voor adreswijziging, leenverkeeraanvraag en magazijnaanvraag.

Buiten het raadplegen van de beschikbare werken biedt mijn.bibliotheek.be je ook de mogelijkheid om werken te reserveren of verlengen, aankoopsuggesties te doen en je leen- en financiële geschiedenis te bekijken.

 
bibliotheek
 
Nieuws
 BibArt blogt
Bibart Naar aanleiding van de Digitale Week start BibArt met haar blog 'Klikpauze'.

 Geen cd's meer in filialen Terlinden en Erembodegem
de bib Wegens dalende uitleencijfers kun je in filiaal Erembodegem geen cd's meer ontlenen en ook in filiaal Terlinden verdwijnen de cd's vanaf 4 mei. De bib investeert nog steeds in muziek, maar centraliseert de collectie in de hoofdbibliotheek. Daar vind je een van de grootste muzikale uitleencollecties van Oost-Vlaanderen!

 Voorleesvrijwilligers gezocht!
Voor een nieuw voorleesproject is de Stedelijke bibliotheek Aalst en de Vierdewereldgroep 'Mensen voor Mensen' vzw op zoek naar gemotiveerde voorleesvrijwilligers. Heb je een passie voor kinderboeken? Wil je deze delen met kinderen? Ben je vrij op woensdagnamiddag? Dan is dit misschien iets voor jou.

 Workshop: Tito
Voorlees-en knutselworkshop voor kinderen van 3 tot 5 jaar in 't Gasthuys - Stedelijk Museum Aalst op 6 mei.

 Workshop: De Heer Morf
meer nieuws ]