home-pagina
   Werf 9 - 9300 Aalst   
info@aalst.be   
053 77 9300  
A-loket . Openingsuren administratief centrum . Contact    
foto Thuis in de stad
link naar rubriek werken & werven

Vacatures bij de stad

bekendmakingen belasting- en retributiereglementen

draaiboek evenementen

link naar ringaalst.benieuwsbrief Aalst.be


 
Nieuws
 Vacature Teamverantwoordelijke Milieuhygiëne en -handhaving
vacature Stad Aalst zoekt een teamverantwoordelijke Milieuhygiëne en -handhaving.

 Vacature Teamverantwoordelijke Natuur en duurzaamheid
vacature Stad Aalst zoekt een teamverantwoordelijke Natuur en duurzaamheid.

 Extra hinder op kruispunt Siesegemlaan/Gentsesteenweg in Aalst
R41 De werken op de ring in Aalst schakelen vanaf 9 mei een versnelling hoger met extra hinder voor het verkeer als gevolg. Er zal minder capaciteit zijn op de Siesegemlaan richting E40 en op de Gentsesteenweg. Wie met de (vracht)wagen komt, moet rekening houden met extra wachttijden. Het agentschap raadt aan om gebruik te maken van de fiets, het openbaar vervoer en/of de verschillende carpoolparkings.

 Jouw evenement in CHIPKA zomerspecial
Chipka zomer CHIPKA bundelt opnieuw alle evenementen en zomeractiviteiten in de CHIPKA vakantie-editie. Die verschijnt dit jaar op donderdag 30 juni. Wil jij ook je activiteit in deze CHIPKA zien blinken?

 Topdag Aalst op zaterdag 7 mei
Topdag Aalst 2016 Deze editie van de Aalsterse Topdag staat volledig in het teken van beweging.

meer nieuws ]

  
Sluitingsdagen administratief centrum

Opgelet: op donderdag 5 mei (O.L.H.-Hemelvaart) en vrijdag 6 mei (brugdag), is het administratief centrum gesloten.

Ook maandag 16 mei (Pinkstermaandag) is het administratief centrum gesloten.

stad Aalst

 
CHIPKA editie mei
Donderdag 5 mei is het Onze-Lieve-Heer Hemelvaart, maar de échte hoogmis vindt in ons stadspark plaats. Skatefestival BETONG krijgt die dag onder andere hip hopsensatie Woodie Smalls op de planken. CHIPKA blikt met hem vooruit.  
Aalst lanceert verschillende ambitieuze proefprojecten die het leven van zorgbehoevenden iets makkelijker kunnen maken. Maak kennis met het Zorglaboratorium.
De Kringwinkel-Teleshop en De Fietserij ruilen van locatie. Niet zomaar een verhuis, dat ontdek je gauw!
CHIPKA laat ook twee topfotografen aan het woord: Jimmy Kets en Filip Claus laten hun licht schijnen over hun expo in het stedelijk museum.
Verder brengt Koen De Graeve een stukje Rusland in De Werf en blikken we met een vleugje nostalgie terug op de Moorselse Vrouwendag in de wijk Steven. Waar tegenwoordig óók Russen gesignaleerd worden...
 
 
Brand in carnavalswerkhallen - site afgesloten - schadedossier

De hevige brand in de carnavalswerkhallen van woensdag 27 april heeft naast een emotionele impact ook heel wat schade berokkend aan de bezittingen en het materiaal van een aantal carnavalsverenigingen. Stad Aalst begeleidt de getroffen verenigingen bij de opmaak van een schadedossier. De burgemeester voert een bestuurlijke maatregel in waardoor niemand de site mag betreden tot na de afbraakwerken.

De stad heeft een leidraad voor de opmaak van een schadedossier alsook een sjabloon voor de opmaak van verliesstaat opgesteld voor de carnavalsverenigingen die getroffen zijn door de brand. In deze leidraad staan alle gegevens opgelijst die de getroffen verenigingen moeten overmaken aan de stad voor de opmaak van het dossier. Om de verenigingen hierbij zo goed mogelijk te ondersteunen, kunnen de getroffen carnavalsverenigingen een afspraak vastleggen met de verzekeringsdeskundige van de stad.

Via het e-mailadres brandschade.carnavalwerkhallen@aalst.be kunnen carnavalsverenigingen hun schadeaangiftes doorsturen en vragen of opmerkingen hieromtrent overmaken. Het schadedossier kan ook worden opgestuurd of afgegeven op volgend adres:

Stad Aalst – dienst Juridische zaken en bestuursondersteuning
brandschade carnavalswerkhallen
Werf 9, 9300 Aalst

Door beschadiging aan de infrastructuur en instortingsgevaar blijven de carnavalswerkhallen voorlopig in totaliteit gesloten. De burgemeester stelt een bestuurlijke maatregel in voege waardoor de site verboden terrein is tot na de sloopwerken. De stad vraagt dan ook met aandrang om de site niet te bezoeken. Het terrein wordt dag en nacht bewaakt. De stad stelt alles in het werk om de sloop en heropbouw van de carnavalswerkhallen zo snel mogelijk op te starten.

De materiële schade is groot, maar dankzij het efficiënte optreden van de verschillende hulpdiensten en de toezichters van de carnavalswerkhallen kon erger worden voorkomen. De stad wil dan ook iedereen uitdrukkelijk bedanken voor de inzet.

 
UIT in Aalst [ volledige kalender ]
  
Facebook
 
Bezoek ook de volgende websites
Woonwebsite link naar rubriek werken & werven   link naar cirkaalst.be

Toerisme Aalst   Made in Aalst   website van het cultuurcentrum De Werf   

Academie voor Beeldende Kunsten   Academie voor Podiumkunsten    website van het stadsarchief Aalst   website van het stedelijk museum Aalst

AGSA   vzw BEA   Salon Aalst

website jeugdaalst.be   bibliotheeksite   lokale politie Aalst