home-pagina
Grote Markt 3 9300 Aalst   
info@aalst.be   
053 77 9300     
foto Thuis in de stad
nieuwsbrief Aalst.be


 

Tekst onleesbaar?


link naar rubriek werken & werven

Vacatures bij de stad

bekendmakingen belasting- en retributiereglementen

draaiboek evenementen

link naar ringaalst.be

Welkom op de officiŽle website van de Stad Aalst.
Voor zuiver administratieve informatie bezoek je best ons A-loket
 
Nieuws
 Ingrijpende werken tussen spoor en Dender
pendelparking In het voorjaar van 2016 gaan grote infrastructuurwerken van start in de stationsbuurt. De zone pendelparking wordt volledig heringericht en er komt een extra doorgang/toegang onder de sporen. Omwonenden en reizigers met vragen over het stationsproject Aalst kunnen terecht op tel. 053 77 93 00 of via mail: info@aalst.be.

 Instapdatum kleuters op 4 januari 2016
stedelijk onderwijs Ook jouw kleuter van 2,5 jaar is op 4 januari 2016 welkom in een stedelijke school! Volgende instapdata(datum) voor het schooljaar 2015/2016 zijn: 1 februari 2016, 15 februari 2016, 11 april 2016 & 9 mei 2016.

 Koopzondagen eindejaar
winterse koopzondagen Eindejaar, dat betekent ook extra zondagen om geschenkjes te kopen! Het kerstdorp in het centrum en de kerstverlichting in de winkelwandelstraten maken het extra gezellig in Aalst. Winters koopplezier voor jong en oud!

 Klimaatactieplan Stad Aalst
Aalst wil 20% minder CO2 uitstoten tegen 2020. Een zeer ambitieuze doelstelling die inspanningen vraagt van zowel de stad zelf als van haar inwoners. Het afgelopen jaar werd samen met lokale stakeholders volop gewerkt aan een klimaatactieplan. Het plan werd ingediend en goedgekeurd op Europees niveau. Je kunt het hier downloaden.

 Vacature architect
vacature De Stad Aalst zoekt een architect (contract bepaalde duur-verlenging mogelijk).

meer nieuws ]

  
CHIPKA editie december
Stadsmagazine CHIPKA besteedt in de decembereditie onder meer ruim aandacht aan de geplande werken in de stationsomgeving. Je komt ook alles te weten over de unieke demowoning die pas werd geopend op de Graanmarkt. We gaan op pad met wijkagent David Bauwens, para-atleet en sportlaureaat Diederick Schelfhout doet zijn pakkende verhaal in een openhartig gesprek en actrice Lynn Van Royen mag haar licht laten schijnen over wonen in Aalst. Veel leesplezier.

Niet-Aalstenaars kunnen een exemplaar van CHIPKA afhalen bij de dienst Toerisme op de Hopmarkt.
 
 
Waterlek in de gebouwen op de Postsite

Door een waterlek op de eerste verdieping van het gebouw van de Vlaamse Gemeenschap (Vaartstraat 16) heeft het aanpalende gebouw waterschade opgelopen. Er is ruim 5000 liter water doorgesijpeld tot op de gelijkvloerse verdieping van het gebouw waar binnenkort onze stadsdiensten zullen gevestigd zijn.

Om 6 uur vanmorgen is er alarm geslagen en daarna werd er met man en macht gewerkt om het water weg te krijgen. Burgemeester Christoph D’Haese heeft er vanmiddag een vergadering bijeengeroepen om zelf de schade te komen opmeten. De komende dagen komen de aannemer en de verzekeraars samen om de verdere stappen te bekijken en in kaart te brengen wat er moet gebeuren in de komende weken om de averij te herstellen.

De burgemeester bevestigt dat de openingsdatum van het gebouw niet in het gedrang komt. “De loketten zijn vanaf 18 januari geopend. Dit is uiteraard een tegenslag, maar we zitten momenteel goed op schema met de werken en het voorval zal ons niet van onze koers doen afwijken. We doen er alles aan om de balies tegen 18 januari spic en span te maken.”

postsite


 
Aalst Twinkelt op 4 december

Vanaf vrijdag 4 december dompelt onze stad zich weer onder in de kerstsfeer. Met het openingsevent Aalst Twinkelt trekt Aalst meteen alle registers open. Op het programma een avondshopping, de opening van het kerstdorp en de ijspiste en tal van acts.

affiche Aalst Twinkelt 2015

meer over Aalst Twinkelt op 4 december ]
 
Volg werken van de R41 en de N45 op de voet

Geraardsbergsesteenweg (N45)
De brug over de E40 wordt volledig gerenoveerd, het wegdek van de N45 krijgt nieuwe asfalt tussen de rotonde Haring en de brug over de E40 en de Villalaan (N405a) krijgt een opknapbeurt. Het einde van de werken is voorzien voor eind november 2015. Alle info over deze werken en omleidingsplannen vind je op www.wegenenverkeer.be/N45Aalst.

R41 Ring Aalst
Alle nieuws over de werken aan de R41 kun je volgen op de website www.ringaalst.be. Voor deze werken kun je je abonneren op een digitale nieuwsbrief. Zo ben je tijdig op de hoogte van het verloop van de werken, de verwachte hinder en omleidingen.

 
UIT in Aalst [ volledige kalender ]
  
Meest bekeken artikels
 1. Vacature architect
 2. Vacature coŲrdinator groenonderhoud en wegen
 3. Geboorten en overlijdens binnen de stad van 22 juni tot 26 juni 2015
 4. Geboorten en overlijdens binnen de stad van 1 juni tot 5 juni 2015
 5. Aalst viert 2000ste geboorte van 2014
 6. Geboorten en overlijdens binnen de stad van 5 tot 9 oktober 2015
 7. Geboorten en overlijdens binnen de stad van 29 december 2014 tot 2 januari 2015
 8. Geboorten en overlijdens binnen de stad van 28 september tot 2 oktober 2015
 9. Geboorten en overlijdens binnen de stad van 31 augustus tot 4 september 2015
 10. Geboorten en overlijdens binnen de stad van 12 tot 16 oktober 2015
 11. Geboorten en overlijdens binnen de stad van 19 tot 23 oktober 2015
 12. Geboorten en overlijdens binnen de stad van 26 tot 30 oktober 2015
 13. Geboorten en overlijdens binnen de stad van 2 tot 6 november 2015
 14. Geboorten en overlijdens binnen de stad van 9 tot 13 november 2015
 15. Hoofdbibliotheek
 
Twitter


  
Facebook
 
Bezoek ook de volgende websites
Woonwebsite link naar rubriek werken & werven   link naar cirkaalst.be

Toerisme Aalst   Made in Aalst   website van het cultuurcentrum De Werf    applaus - de verenigde theatermakers van Groot Aalst   Salon Aalst

Academie voor Beeldende Kunsten   Academie voor Podiumkunsten    website van het stadsarchief Aalst   website van het stedelijk museum Aalst

AGSA   vzw BEA

website jeugdaalst.be   bibliotheeksite   lokale politie Aalst

 
braillenet versie van aalst.be braillenet versie  aalst.be aan favorieten toevoegen aalst.be aan favorieten toevoegen  aalst.be als startpagina instellen aalst.be als startpagina instellen