home-pagina
Grote Markt 3 9300 Aalst   
info@aalst.be   
053 77 9300     
foto Thuis in de stad
nieuwsbrief Aalst.be


 

Tekst onleesbaar?


link naar rubriek werken & werven

Vacatures bij de stad

bekendmakingen belasting- en retributiereglementen

draaiboek evenementen

link naar ringaalst.be

Welkom op de officiŽle website van de Stad Aalst.
Voor zuiver administratieve informatie bezoek je best ons A-loket
 
Nieuws
 Werelddag van Verzet tegen Armoede op 17 oktober
Stop de armoede Op zaterdag 17 oktober van 14.30 tot 16 uur organiseert de Werkgroep Stop de Armoede een optocht doorheen de Aalsterse straten met als thema ?de digitale kloof?. Start aan het Werfplein.

 Erembald-Kravaal Happening op zondag 11 oktober
Erembald-Kravaal Feest mee en geniet van al het moois dat je streek je te bieden heeft tijdens de Erembald-Kravaal Happening. Ga op ontdekkingstocht in het Kravaalbos, maak kennis met regionale specialiteiten en genieten van de gevarieerde randanimatie. Afspraak in het gezellige volkscafť 'Bij Stinne' in Meldert vanaf 13.30 uur.

 Verwendagen tijdens de Bibliotheekweek
Bibliotheekweek Het is opnieuw tijd voor de jaarlijkse Bibliotheekweek met de traditionele verwendagen. Hťt moment om je als trouwe bezoeker te laten verwennen door onze medewerkers. Heb je nog nooit de bibliotheek bezocht, dan is het nu de ideale gelegenheid om eens binnen te springen en het ruime aanbod te ontdekken.

 Vaststelling inventaris archeologische zones in historische stadskernen
archeologie De Vlaamse overheid wil de historische kern van Aalst als archeologische zone vaststellen en stelt een openbaar onderzoek in.

 Leesclub: seizoen 2015-2016
Bibliotheek: leesgroep Lees en discussieer gezellig mee!

meer nieuws ]

  
Aalstenaar welkom in Nieuw Administratief centrum vanaf 18 januari 2016

De kogel is door de kerk: vanaf maandag 18 januari 2016 kan de Aalstenaar terecht in het Nieuw Administratief Centrum aan het Werfplein. De burger wordt er op een klantvriendelijke en efficiënte manier geholpen via een vooruitstrevend baliesysteem.

Er wordt volop gewerkt om het gebouw een unieke uitstraling en trendy inrichting te geven. Op de gelijkvloerse verdieping komen het onthaal en alle balies. De burger komt er terecht in een modern en fris ingerichte onthaalruimte met veel lichtinval. Er zijn verschillende aangename wachtruimtes en kinderen kunnen even spelen in een speelhoek. Burgemeester Christoph D’Haese: “De werken binnenin schieten goed op en verlopen volgens schema. Dit wordt een locatie om trots op te zijn. Het contrast tussen oud en nieuw zal groot zijn. Een betere en efficiëntere dienstverlening staat voorop. We werken verder aan de noodzakelijke verandering en aan een positief imago.”

nieuw administratief centrum

De klant staat voorop

De burger kan dus vanaf 18 januari terecht op één adres, namelijk Werf 9, voor alle diensten die de stad aanbiedt. Aalst verbetert haar dienstverlening met een professioneel uitgebouwd contactcenter en een nieuw balieconcept. Het onthaal en de balies zitten op één vloer en zullen georganiseerd zijn volgens de behoeften en de logica van de klant.

Nieuw balieconcept

Aan het onthaal krijgt de burger eerstelijnsinformatie en ontvangt hij een ticket met het nummer van de balie waar hij verder wordt geholpen. Aan de snelbalie worden eenvoudige producten afgeleverd zoals een rijbewijs of identiteitskaart. Voor meer gespecialiseerde informatie kan de burger terecht bij verschillende themabalies: Burgerzaken, Vreemdelingenzaken en inburgering, Sociale zaken, Bouwen en wonen, Leefomgeving en mobiliteit, Ondernemen en werken en de UiT-balie. Privacygevoelige zaken kunnen in alle discretie besproken worden in een aparte spreekruimte.
Aalst wil op middellange termijn met haar dienstverlening aan de top staan in Vlaanderen.

 
CHIPKA editie oktober
In de oktober-editie van CHIPKA, het stadsmagazine van de stad, staan 3 grote thema's centraal: creatief ondernemerschap op Rechteroever, de werken aan de R41 en de plannen voor rusthuis Sint-Job. Moorsel is deze keer de gemeente in de kijker. Schepen Dylan Casaer vertelt over zijn reismicrobe.  
 
Niet-Aalstenaars kunnen een exemplaar van CHIPKA afhalen bij de dienst Toerisme op de Hopmarkt.
 
 
Jaagpad Dender vanaf Zeebergbrug richting Erembodegem ontoegankelijk
Vanaf maandag 28 september 2015 wordt het jaagpad in Aalst tussen het verlengde van de Louis Camustraat (fietspad Gerstjens) en de Zeebergbrug tijdelijk onderbroken. Dit is noodzakelijk om ter voorbereiding van de bouw van de nieuwe stuw en sluis een werfbrug over de Dender te plaatsen. Het jaagpad blijft vermoedelijk tot eind november afgesloten voor fietsers en voetgangers.

Om het water van de Dender beter te beheersen en de scheepvaart te garanderen, bouwt waterwegbeheerder Waterwegen en Zeekanaal NV in Aalst een nieuwe stuw en sluis en worden de oevers heringericht. Het werfterrein bevindt zich ter hoogte van de Electrabel- en de Schottesite. De aannemer zal er tijdens de komende weken een tijdelijke werfbrug bouwen zodat er een vlotte verbinding tussen beide oevers ontstaat en de overlast voor de buurt zo beperkt mogelijk blijft.

Om de veiligheid van fietsers en voetgangers tijdens de bouw van de brug te garanderen, is het noodzakelijk om het jaagpad tijdelijk af te sluiten tussen het verlengde van de Louis Camustraat en de Zeebergbrug. Er is een plaatselijke omleiding voorzien via het verlengde van de Louis Camustraat, de Overhammedreef en de Brusselsesteenweg. Vermoedelijk kan het jaagpad vanaf eind november opnieuw open voor het verkeer.
 
Volg werken van de R41 en de N45 op de voet

Naast de gigantische tunnelwerken aan de ring van Aalst (R41), die nu nog in een voorbereidende fase zitten, start het Agentschap Wegen en Verkeer nog een tweede werf op in Aalst: de heraanleg van de N45 tussen rotondes Haring en Albatros.

Op maandag 7 september start Wegen en Verkeer met werken op de Geraardsbergsesteenweg (N45) in Aalst. De brug over de E40 wordt volledig gerenoveerd, het wegdek van de N45 krijgt nieuwe asfalt tussen de rotonde Haring en de brug over de E40 en de Villalaan (N405a) krijgt een opknapbeurt. Het einde van de werken is voorzien voor eind november 2015. Alle info over deze werken en omleidingsplannen vind je op www.wegenenverkeer.be/N45Aalst.

R41 Ring Aalst
Alle nieuws over de werken aan de R41 kun je volgen op de website www.ringaalst.be. Voor deze werken kun je je abonneren op een digitale nieuwsbrief. Zo ben je tijdig op de hoogte van het verloop van de werken, de verwachte hinder en omleidingen.

 
UIT in Aalst [ volledige kalender ]
  
Meest bekeken artikels
 1. Vacature teamverantwoordelijke Vergunningen
 2. Vacature Vlaremambtenaar
 3. Geboorten en overlijdens binnen de stad van 10 augustus tot 14 augustus 2015
 4. Aalst viert 2000ste geboorte van 2014
 5. Geboorten en overlijdens binnen de stad van 3 augustus tot 7 augustus 2015
 6. Geboorten en overlijdens binnen de stad van 22 juni tot 26 juni 2015
 7. Geboorten en overlijdens binnen de stad van 24 augustus tot 28 augustus 2015
 8. Geboorten en overlijdens binnen de stad van 17 augustus tot 21 augustus 2015
 9. Geboorten en overlijdens binnen de stad van 29 december 2014 tot 2 januari 2015
 10. Geboorten en overlijdens binnen de stad van 31 augustus tot 4 september 2015
 11. Geboorten en overlijdens binnen de stad van 1 juni tot 5 juni 2015
 12. Geboorten en overlijdens binnen de stad van 7 september tot 11 september 2015
 13. Geboorten en overlijdens binnen de stad van 14 september tot 18 september 2015
 14. Hoofdbibliotheek
 15. Filiaal Erembodegem
 
Twitter


  
Facebook
 
Bezoek ook de volgende websites
Woonwebsite link naar rubriek werken & werven   link naar cirkaalst.be

Toerisme Aalst   Made in Aalst   website van het cultuurcentrum De Werf    applaus - de verenigde theatermakers van Groot Aalst   Salon Aalst

Academie voor Beeldende Kunsten   Academie voor Podiumkunsten    website van het stadsarchief Aalst   website van het stedelijk museum Aalst

AGSA   vzw BEA

website jeugdaalst.be   bibliotheeksite   lokale politie Aalst

 
braillenet versie van aalst.be braillenet versie  aalst.be aan favorieten toevoegen aalst.be aan favorieten toevoegen  aalst.be als startpagina instellen aalst.be als startpagina instellen