't Gasthuys  Dirk Martens  Daens  Valerius De Saedeleer  L.P. Boon

't Gasthuys - Stedelijk Museum Aalst

Oude Vismarkt 13 9300 Aalst - tel. 053 72 36 02


Zoeken


Museumnieuwsbrief


 

home


HUIDIGE TENTOONSTELLINGEN

Utopia en andere utopieën 
za 15 oktober tem zo 11 december

Utopia 

 

De oude kloostergangen en -ruimtes in ’t Gasthuys – Stedelijk Museum Aalst worden vrijgemaakt voor een nieuwe tentoonstelling in 2017, ‘DNAalst’. Tot dan krijgen de vrijgekomen ruimtes een andere invulling. En het goede nieuws is dat jullie er gebruik kunnen van maken. Samen met de Kringwinkel Aalst zijn de ruimtes dit najaar ingericht tot gezellig huiskamers. Je kan er ontspannen op allerlei manieren, onder andere een aantal volkspelen zijn aanwezig. Zoek je een plaatsje om na school of in het weekend  met je vrienden of vriendinnen nog wat na te praten of wil je rustig een boek lezen, of ben je bij een breiclub, knutselclub, … en wil je eens een andere locatie, aarzel niet langs te komen tijdens de openingsuren van het museum. Jeugdbewegingen zijn op zaterdag- en zondagmiddag welkom om er activiteiten te organiseren.  

Heb je vragen, contacteer ons op museum@aalst.be  of 053 72 36 02.

AGENDA 
KINDERAGENDA

kathleen amant
 

KOMENDE TENTOONSTELLINGEN
  • 40 jaar restauratieprijs VVAK (1976-2016)
    za 17 tot vrij 23 december

       

 

 

NIEUWS
  • Vanaf 2 oktober 2016 is de collectie rond Louis Paul Boon tijdelijk niet toegankelijk. Het volledige kloostergedeelte (oa pandgangen en kapel) is enkel toegankelijk voor het kleuterparcours.

  • Tijdens de maanden januari, februari en maart 2017 wordt het kloostergedeelte van het museum volledig opnieuw ingericht. Hierdoor kan de workshop "In de leer bij Dirk Martens" in deze periode niet geboekt worden.

  • Eigen museum facebookpagina

  • Museuminventaris   De inventaris van het museum kan u raadplegen via de erfgoedwebsite

  • Gratis met de klas naar onze locatie en activiteiten ? Dat kan dankzij dynamoOPWEG