homepagina

naar boven

Carnavalgroepen nemen hun intrek in tijdelijk onderkomen

Op woensdag 27 april woedde er een hevige brand in de carnavalswerkhallen, waardoor enkele carnavalgroepen een alternatief onderkomen nodig hadden. Dat onderkomen vond de stad bij het bedrijf BAKA op het Wijngaardveld. Momenteel nemen 9 groepen hun intrek in deze tijdelijke hal.

Het wordt een apart zicht op het Wijngaardveld, op de ochtend van Carnaval 2017... 9 groepen hebben er immers onderdak gevonden voor de bouw van hun wagen en zullen van daaruit hun zondagstoet aanvatten.

Na de brand in het voorjaar, stonden een tiental carnavalgroepen op straat. De stad ging zo snel mogelijk op zoek naar een alternatief, en vond deze bij Chalets BAKA op het industrieterrein. Er werd hard gewerkt om de tijdelijke carnavalshal tijdig klaar te krijgen.

De 9 groepen die naar het Wijngaardveld verhuizen, kregen op donderdag 13 oktober een eerste rondleiding en kregen het huisreglement toegelicht. De eerste groepen namen datzelfde weekend al hun intrek.

Tot carnaval 2017 blijven de groepen op de BAKA-site, die 6 dagen op 7 zal open zijn. Ook de Prinsencaemere kan er tijdelijk terecht voor de opbouw van hun decor voor de Prinsenrevue.

Na carnaval krijgt iedereen nog de tijd om de hal te ontruimen en wordt de verhuisbeweging naar de heropgebouwde carnavalshal op de Hoge Vesten ingezet.

 

naar boven

Rechtzetting Uitslag Carnaval 2016

Door een vergissing bij de meting van de groepen heeft de groep Geschalloterd onterecht bonuspunten verloren.

Dit werd rechtgezet, waardoor deze groep op de 26e plaats eindigt i.p.v. op de 32e. De groepen Wazakkermedoeng, De Smauk es ter af, Gekloetj, Stièndoeid, Beplekt of Bezoepen en ’t Es Noig schuiven hierdoor een plaats op.

Bekijk hier de aangepaste uitslag.