homepagina

naar boven

Live streaming Carnavalsraadszitting en Carnavalsstoet 2016

Naast de Verkiezing Prins Carnaval, zullen ook de Carnavalsraadszitting en de zondagsstoet live te volgen zijn via deze site.

Afspraak zaterdag 6 februari om 18 uur voor de Carnavalsraadszitting en zondag vanaf 15 uur voor de carnavalsstoet!

Raadszitting

Carnavalsstoet

Popverbranding

naar boven

Maandagsstoet afgelast wegens slechte weersvoorspellingen

Om 11.15 uur werd de veiligheidscel door de burgemeester opnieuw samengeroepen, gelet op nieuw binnengekomen meteorologische aanbevelingen. Nadat eerst de opschaling van het KMI van code geel naar de zwaardere code oranje was binnengekomen, ontving de veiligheidscel om 10.47 uur een bijkomend en nieuw advies van het crisiscentrum van Binnenlandse Zaken dewelke elke risicodragende activiteit maximaal ontraadt. In de gegeven omstandigheden en na raadgeving van alle betrokkenen beslist de veiligheidscel unaniem om de 88ste maandagstoet geen doorgang te laten vinden. De bezemdans van de Gilles (mogelijks zonder hoed), de ajuinworp en de kindercarnaval aan de Sint-Annawijk gaan wel door. Deze communicatie vervangt alle voorgaande berichten.

HCP Jürgen Dhaene                                                        Christoph D’Haese
korpschef Lokale Politie Aalst                                          burgemeester

naar boven

Winnaars prijsuitreiking Carnaval 2016

De prijsuitreiking op maandagavond is traditioneel het ?Oscar-moment? voor de carnavalsgroepen. En de winnaars van Carnaval 2016 zijn gekend: Bedesterd (kleine groep), Beschomt (middelgrote groep) en Lotjonslos (grote groep) gingen met de eer en het prijzengeld lopen.

Door het stormweer kon de maandagstoet dit jaar niet doorgaan, maar dat kon de sfeer in de Florahallen niet bederven. Maandagavond rond 20.30 uur was de spanning te snijden. Duizenden carnavalisten wachtten in spanning de resultaten van de prijsuitreiking van de 88e zondagsstoet af. De stad reikte in totaal 115 000 EUR prijzengeld uit aan de 75 ingeschreven groepen en de 4 genomineerde losse groepen (elk 125 EUR). Prins Dennis en 3 ex-prinsen Peter Van Nuffel (Den Board), Werner Kinoo en Joeri Mens zorgden voor het nodige entertainment.

Bij de kleine groepen kon Bedesterd de jury het meest overtuigen met het thema ‘Oeik al gommen volleidig in ’t roeid, binsjt de stoet lachen weir ons tannen bloeit’. De jury bekroonde Beschomt bij de middelgrote groepen tot winnaar. Zij kozen ‘Weir emmen der een anjeken van weg’ als stoetthema. Lotjonslos ging bij de grote groepen met de eerste prijs lopen. Hun thema ‘Oilsjt Mobiel, weir vliegen d’er oever’ leverde hen de meeste punten op. De groepen werden gejureerd op 3 thema’s: ‘praalwagen’, kostuum’ en ‘humor en interactie met het publiek’.

In dit pdf-document vind je een overzicht van de uitslag van de kleine, middelgrote en grote groepen, inclusief puntenverdeling.