Live beelden

naar boven

A.V.P. Aalsterse Video Productie

Reeds 29 jaar ten dienste van 'Het Aalsterse Carnaval', DE PIONIERS VAN HET EERSTE UUR ,voor wat betreft opnames en montages.

avp


Eerst werden montages op Video vastgelegd, later heeft A.V.P. de verschillende nieuwe ontwikkelingen gevolgd, om nu in Het digitale tijdperk zowel DVD als op het world wide web te belanden.

Het motto van vzw A.V.P.: “Alles wat men doet -opnames, montages , live uitzendingen , enz…- steeds beter, vollediger en kwalitatief beter aanpakken, respectvol tegenover het individu!”

A.V.P. deinst voor geen enkele activiteit terug en heeft alles in huis: het materiaal, de know how, en niet te onderschatten de technische bagage en mensen om alles tot een goed einde te brengen (zeker een enorm pluspunt !).

Voor Carnaval brengt A.V.P. in samenwerking met Stad Aalst een live-stream van DE PRINSENVERKIEZING en DE ZONDAGSSTOET.

Soms zijn er moeilijke omstandigheden, maar A.V.P. slaagt er nog steeds in “Voesj” te doen !

naar boven

Stadsradio Goeidag en Oilsjt Mjoezik

Oilsjt Mjoezik, powered by Ajoin Music, op de vertrouwde 107.8 FM frequentie. Frisse, moderne en nieuwe radio door het ervaren (carnavals)radioteam van Beireken Ajoin en tal van nieuwe gezichten, carnavalisten en ex-Prinsen. Of zoals carnavalsradio moet zijn: vanuit het kloppend hart van Carnaval, door zij die er midden in zitten, die het maken, die Carnaval uitdragen.

 • 7 tot 10 uur: Pie Radio
 • 10 tot 13 uur: Guy Walgraef
 • 13 tot 16 uur: Plop
 • 16 tot 19 uur: Danny
 • 19 tot 22 uur: Tejo, Jurgen en Frank

Constant gesproken programma’s, vanaf januari doorspekt met knallende items door ras carnavalisten en ex-prinsen. Een greep uit het aanbod:

 • De Foef met 'Foefelaroi mè en deer de Foef'
 • Bart De Nijs met 'De mosterdploot'
 • Picqueur en Pascal met 'Ier sprekt men Oilsjters'
 • Frank en Jurgen met 'Stoeiten en maleiren'
 • Tommeken met 'Tom Testerop'
 • Tony en Yordi met 'De jeegd van serrewoerdig' (kinderprogramma)
 • en zo veel meer

De playlist wordt samengesteld door de Paroi, toezichter van de werkhallen.

Oilsjt Mjoezik wordt gemaakt door de echte carnavalisten. Bovendien komt Oilsjt Mjoezik naar de carnavalisten. Vanaf woensdag 6 januari 10 keer op verplaatsing in Halle 13, 10 uitzendingen vanuit het kloppend hart van Carnaval op woensdag en vrijdag. Met praatgasten, een centrale gast 'ten huize van' vele carnavalsgroepen …

Tijdens de aanloop naar de Verkiezing Prins Carnaval houden we 'The battle' tussen Cali en Dennis.

23 januari vindt 'De nacht van Oilsjt Mjoezik' plaats in het Forum, al jaren dé carnavalsparty in aanloop naar Vastelauved. Met het beste uit de top 200 LIVE op het podium. De top 200 wordt samengesteld door de luisteraars.

Natuurlijk zal Oilsjt Mjoezik 'de droi zotte daugen' volledig in de eter brengen: met de live uitzending van de stoet, de Prijsuitreiking en de Popverbranding. De stoet en de Prijsuitreiking worden tevens gestreamd door AVP en de stad Aalst met de uitzending van Oilsjt Mjoezik als begeleidende audio. Ook de Verkiezing Prins Carnaval wordt integraal uitgezonden met achtergronden, weetjes, interviews, de show, het afscheid van Prins Joe en de bekendmaking van de nieuwe Prins Carnaval.

Oilsjt Mjoezik wordt begeleid door een heuse carnavalsgroep: AJOIN MUSIC. Al 10 jaar vaste begeleiding van de prins in de stoet. De carnavalsgroep bestaat uit 30 leden + extra geluidsinstallatie + vervoer voor snoepgoed en gadgets van de prins. Tijdens deze optocht worden ook ruim 10.000 gadgets en tickets voor kermisattracties uitgedeeld aan de toeschouwers langs het parcours.
Frisse, nieuwe radio “van eir, vèr eir, deer eir”: Weir zèn Oilsjt.

Oilsjt mjoezik is te beluisteren op 107.8 FM of wereldwijd via de stream op de website: www.oilsjtmjoezik.be

Oilsjt Mjoezik, powered by Ajoin Music, wordt mogelijk gemaakt door stadsradio Goeiedag.

logo Goeiedag Radio

Logo Oilsjt Mjoezik

 

naar boven

Aalst.tv

Aalst.TV kijkt reikhalzend uit naar Carnaval 2016, want aan inspiratie zal het de carnavalisten uiteraard niet ontbreken.

Logo Aalst.tv

Wie Carnaval wil meemaken van op de eerste rij, kan best meefeesten …
En tussendoor afstemmen op de boeiende en kleurrijke reportages die Aalst.TV ook dit jaar voor de Oilsjteneers en andere nieuwsgierigen in petto heeft.
 
Verkiezing Prins Carnaval 2016
 
Zoals het er nu uitziet, krijgen we dit jaar opnieuw een spannende verkiezing met de twee rascarnavalisten Dennis De Wolf en Christophe Corthals (alias 'Cali'), die het tegen elkaar opnemen.De voorbije jaren is het niveau van de shows alleen maar gestegen en leveren de kandidaten prins op en top professionele optredens af.
Aalst.TV brengt dit evenement, net als vorig jaren in live-stream, zodat ook de minder mobiele Aalstenaars en andere geïnteresseerden van dit evenement kunnen genieten.
 
Reportages in de carnavalswerkhallen

De carnavalswerkhallen zijn in Aalst de locatie waar creativiteit, werklust en een deugddoend pintje zich vermengen tot een merkwaardige cocktail.

Vorig jaar stelde Aalst.TV op een originele manier de meer dan 80 groepen voor die de zondags- en maandagsstoet kleuren. Zoals u dat intussen van onze reporters gewoon bent: spannende reportages met een
(vette) knipoog. 
 
Carnavalsdriedaagse

Uiteraard staat Aalst.TV nu al te popelen voor de ‘drie zotte dagen’.
Zondag, maandag en dinsdag brengt de ploeg van Aalst.TV doorlopend reportages over de stoet en de ambiance die er rond hangt: knappe beelden, leuke impressies, fijne nterviewtjes … De reportages gaan over het volledige pakket.
 
Aalst.TV groeit
 
Aalst.TV is na ruim vijf jaar niet meer weg te denken in het lokale medialandschap. Aalst.TV is een initiatief van de vzw Bataklang en biedt internettelevisie door en voor Aalstenaars. Maandelijks bereikt Aalst.TV 50.000 unieke kijkers die een bezoekje aan de website brengen.

 Aalst.tv


naar boven

Digitale Regio Aalst (D.R.A.)

DRA (Digitale Regio Aalst vzw) voorstellen is als een open deur intrappen. Het is een begrip geworden in de Aalsterse carnavalswereld.


In de aanloop naar de drie zotste dagen van het jaar wordt het carnavalsgebeuren op de voet gevolgd door het
DRA-tv team. Kandidaat-prinsen, groepen, cd-releases … al het nieuws kom je te weten via uiterst professionele filmopnames van elke gebeurtenis.

Verkiezing Prins Carnaval
Traditioneel zal DRA de Verkiezing Prins Carnaval filmen. Speciaal, voor al wie er niet bij kan zijn. Via de website van DRA www.oilsjt.be kun je van dit spektakel nagenieten in HD-kwaliteit.

Live beelden
De voorbije 20 jaar maakte DRA naam door jaarlijks de zondagsstoet live te streamen via het Internet, over de stadsgrenzen heen, naar alle Aalstenaars waar ook ter wereld.
Tijdens de zondagse hoogdag van Carnaval wordt de stoet getoond via de websites www.oilsjt.be of www.digitaleregioaalst.be.

Film & Indoor Evenement:
In de periode na Carnaval zal DRA opnieuw de nodige sfeerbeelden compileren tot een volwaardige film waarbij Carnaval net iets anders wordt belicht. De film zal worden vertoond tijdens de DRA Carnavalshappening.
Onze DVD voorstelling vindt plaats op vrijdag 25 maart in de Brug. Welkom vanaf 20 uur. Aanvang film om 21 uur.

Foto en artikels
Elke carnavalist of sympathisant kan doorheen het hele jaar elke activiteit volgen op de DRA website. Door de talrijke artikels en fotoreportages kan u steeds nagenieten van elke gebeurtenis. Sterker nog, u kan uw planning maken voor de komende activiteiten via de agenda zodat u er zelf bij kan zijn!

Webradio
Tijdens de carnavalsperiode zullen tal van specials te beleven vallen op de webradio van DRA. Overtuig uzelf: www.carnaval.oilsjt.be

 

dra team