Inzamelbox sportkledij Schotte

Geert Verdoodt (bestuurder Sportwijk Schotte): “Sportwijk Schotte is een overkoepelende organisatie van drie sportverenigingen: Atletiekclub ALVA, de Koninklijke Turnkring en Pit Stop Sport Academy. Van De Portier, het portaalgebouw aan sportcentrum Schotte, opereren onze drie sportclubs en bieden we mekaar ondersteuning waar mogelijk. Maar we zien het nog groter: we willen deze samenwerking graag delen met nog meer sportclubs. En heel belangrijk: we willen een rol spelen op sociaal-maatschappelijk vlak. We vinden het belangrijk om sport toegankelijk te maken voor iedereen, dus ook voor mensen in kansarmoede. Voor veel mensen is sporten duur: je betaalt eerst veel lidgeld, kledij en materiaal komen er nadien nog extra bij. Zo groeide ons idee voor het project  Sportcirkel.”

Ilse Top (communicatieverantwoordelijke Stroom vzw): “Zoveel mogelijk goederen hergebruiken, dat is een belangrijke doelstelling van de Kringwinkel. Met ons vonden ze dan ook de ideale logistieke partner voor hun project. Het opzet is om zoveel mogelijk sportmateriaal en sportkledij een tweede leven te geven. Het ingezamelde materiaal wordt dit najaar, wellicht in september, aan een zachte prijs aangeboden op een grote beurs in één van onze winkels. Het zou fijn zijn mocht dat dan uitgroeien tot een jaarlijks terugkerend event.”

De Poorter Sportwijk Schotte
Ilse Top en Geert Verdoodt in het sorteercentrum van vzw Stroom
Inzamelbox Sportcikel

Geert: “Er wordt heel wat kwalitatieve sportkledij van de hand gedaan, maar ook sportmateriaal dat nog bruikbaar is. Dat trachten we nu specifiek op te halen via mobiele geefboxen. In sportcentrum Schotte staan er twee, een grote en een kleine inzamelbox. Alle sportartikelen en kledij zijn welkom, zowel van individuelen als van sportclubs. Ook Huis van het Kind doet mee en we zijn in overleg met Regiosportdienst Zuid-Oost Vlaanderen om ook in te stappen. Dan zijn we hopelijk vertrokken voor lange tijd.”

Ilse: “Al het sportmateriaal dat in de houten geefboxen belandt, houden we apart. Het wordt opgehaald door onze chauffeurs en gaat dan naar ons sorteercentrum in Erembodegem voor verdere sortering en om winkelklaar te maken.”

In Erembodegem staat Attaullah aan de sorteerband. Hij trekt een vuilniszak met ingezamelde kledij open en daar tuimelt een setje gloednieuwe Puma-shorts uit, nog in de verpakking zelfs. “Ik werk hier nu sinds augustus, soms vind ik absurde dingen,” lacht hij.  Teamcoach Patrick beaamt. “Vorige week vonden we in zo’n zak nog een pistool mét kogels, een oude Luger. Dat bezorgden we aan de politie. Het aandeel in sportkledij is eigenlijk nog vrij beperkt. Dat houden we voortaan apart. Ik hoop dat dat nu begint te stijgen dankzij de mobiele boxen.”

Teamcoach Patrick vzw Stroom
Attaullah van vzw Stroom
Ingezamelde sportkledij
Icon Select

Sportkledij- en materiaal inzamelen

Iedereen die sportmateriaal in propere en goede staat op op overschot heeft, weet waarheen. Drop ze in één van de 130 kledingcontainers van de Kringwinkel, of nog beter, in de mobiele boxen  zoals in Schotte of Huis van het Kind. Clubs of winkeliers die ook een inzamelactie willen  organiseren zijn vanzelfsprekend ook welkom om een mobiele box te lenen. Praktische vragen over ophalingen of de staat van de goederen: mail naar info@kringwinkelstroom.be of tel. 053 78 61 73.

Kunnen we deze pagina inhoudelijk nog verbeteren? Laat het ons gerust weten