zorgkundige aan het werk

Met vier woonzorgcentra, twee serviceflats, een erkende thuiszorgdienst en een lokaal dienstencentrum telt de stad meer dan 622 actieve zorgmedewerkers. 70% van die medewerkers komt uit Groot-Aalst, de meeste anderen uit de omliggende gemeenten. Maar net als andere zorginstellingen is de stad hard op zoek naar nieuwe medewerkers om onze zorgteams te versterken.

Verpleegkundige Sarah Van de Meerssche

Het persoonlijk contact is in een woonzorgcentrum veel groter dan in een ziekenhuis. Je deelt hier lief en leed met de bewoners en ook de collegialiteit is hier een grote meerwaarde.

Sarah Van de Meerssche

Om haar rol als zorgwerkgever extra in de kijker te zetten, lanceert de stad een campagne ‘Steek hier je licht op’. Zowel online als in het straatbeeld verschijnen posters die het werken voor de stad promoten. Aan de woonzorgcentra springen de posters extra in het oog en sporen ze kandidaat-medewerkers aan om spontaan het woonzorgcentrum binnen te lopen.

Sollicitatienamiddag op 7 februari in WZC Sint-Job

Hoe werken in de zorg bij stad Aalst er concreet uitziet, dat kunnen mensen met een zorgdiploma en studenten op woensdag 7 februari zelf ontdekken in WZC Sint-Job. Van 15 tot 19 uur vertellen niet alleen medewerkers over hun job in één van de 4 WZC’s van de stad, ook een bewoner vertelt wat zorgmedewerkers elke dag voor hem betekenen. Wie daarna zin heeft gekregen om effectief voor de stad aan de slag te gaan, die kan meer informatie vragen aan de HR-medewerkers van de stad én zelfs onmiddellijk solliciteren. De sollicitatienamiddag in het woonzorgcentrum staat ook open voor potentiële zorgmedewerkers die interesse hebben in de gezinszorg.

Icon Select

Solliciteer online

Wie zin heeft om te solliciteren voor een zorgjob bij de stad maar jammer genoeg niet deel kan nemen aan de sollicitatienamiddag, kan altijd nog terecht op het online sollicitatieplatform via aalst.be/vacatures. Of loop gewoon even binnen in WZC Sint-Job, WZC De Hopperank, WZC Mijlbeke of WZC De Faluintjes.

Kunnen we deze pagina inhoudelijk nog verbeteren? Laat het ons gerust weten