Zorginnovatie laureaten 2024

Meer over het traject

Een professionele jury beoordeelde de dossiers schriftelijk in een eerste beoordelingsronde. Wie weerhouden was voor deze ronde, mocht in december komen pitchen voor een professionele jury. De jury bestond uit afgevaardigden uit het werkveld, elk met hun specifieke expertise: VLAIO, Mederi, Eerstelijnszone, OLV-ziekenhuis en stad Aalst. Daaruit selecteerde de jury de vier winnaars voor de innovatietrajecten van 2024. Zij ontvangen begeleiding in de vorm van bevragingen, testpanels, cocreatieve, advies van experten,... ter waarde van maximaal 10 000 EUR.

Fien Jonnaert - Kaakpunt

Fien is kaakkinesiste van opleiding en beroep. Haar innovatieve idee is de ontwikkeling van een mondstuk om MRI scans vlotter te laten verlopen. Vanuit ZorgLab krijgt Fien ondersteuning in het onderzoek en de ontwikkeling van een eerste prototype.

Fien Jonnaert - Kaakpunt

Michèle en Patricia - Mijn Binnenstebuiten

Met het aanreiken van een toegankelijke, visuele totaalmethodiek, willen Michèle en Patricia de draagkracht en het zelfvertrouwen verhogen van de hulpverlener die op zoek is naar meer concrete ondersteuning om zijn/haar cliënten/patiënten te kunnen helpen. ZorgLab zal hen bijstaan in de verdere ontwikkeling van hun producten. 

Michèle en Patricia - Mijn Binnenstebuiten

Andreas Delaere - Physiopoint Delaere

Andreas zijn innovatieve idee kreeg hij tijdens zijn werk als onderzoeker aan VUB. Hier werkt hij rond de voordelen van spierkracht bij 65+. De Beweegcamion is de innovatie die ZorgLab mee helpt ontwikkelen: een mobiele fitness voor woonzorgcentra. 

Andreas Delaere - Physiopoint Delaere

Marie Verougstraete - NextGenics

Marie is bezig met de ontwikkeling van een online tool dat medische verslagen omzet in een verstaanbare en een betrouwbare uitleg voor patiënten. Vanuit ZorgLab krijgt Marie ondersteuning voor de ontwikkeling en implementatie van de tool. 

Marie Verougstraete

Kunnen we deze pagina inhoudelijk nog verbeteren? Laat het ons gerust weten