De tien om te zien van Aaron

1. Wat is je favoriete zomerevent in Aalst?

“Doe mij maar de parkconcerten. Daar ging ik heel graag naartoe. Ik heb daar voor het eerst een Gers Pardoel, Bart Peeters, Stan Van Samang zien optreden… Ik had nog niet de leeftijd om daarvoor even naar ’t Sportpaleis te gaan, dus het was heel cool dat dat in Aalst gebeurde. Als ambitieuze dertienjarige dacht ik toen: als ik neig mijn best doe, kan ik daar misschien ooit ook eens staan. En vorig jaar was het dan zover, met mijn band Bobby. Dit jaar komt Pommelien Thijs, dan ga ik ook wel eens kijken denk ik. Maar kijk, als de organisatoren dit lezen, volgend jaar: wie weet maak ik me vrij he (lacht).”

2. Je favoriete Aalsterse terras of café?

“Als het zomer is en ik ga in Aalst weg, dan maak ik er een sport van om zoveel mogelijk terrasjes te doen. Ik kan me dus niet vastpinnen op één café, maar tijdens mijn middelbaar zat ik enorm veel in De Steeg, in Cosa… en in de Safir als ik me wat wilde mengen met volwassenen en serieuzere onderwerpen wilde aansnijden (lacht).”

Aaron Blommaert

3. Welk drankje mag daar dan bij horen?

“Ik ben vaak dorstig omdat ik vaak met de velo naar ’t stad kom en dan begin ik dus met een glas water. En dàn begin ik -als ik de volgende dag vrij ben- met een gin-tonic of zo. Maar dat is verraderlijk en dan moet ik me intomen. Dat zit snel in je kop he. Maar twee weken geleden stond ik buiten aan ‘’t Clubken’ en ik vroeg de baas: verras mij. Ik heb niet verstaan welke gin-tonic ik toen precies kreeg, maar het was wel heel lekker. Dat zal ik hem toch nog eens moeten vragen.”

4. Favoriete restaurant in Aalst?

“Ik ben niet zo’n fijnproever. Zeker als ik een avond ben weggeweest in Aalst mag Pitta Kurt zich wel aan een bezoekje verwachten of Frituur ’t Nief Petatje aan de Boudewijnlaan, dat is dicht bij waar ik woon. En als ik dan toch deftig moet eten, want die raad geeft mijn moeder mij altijd (“ziet da ge ne fond legt”) dan kies ik voor een spaghetti bolognaise in de Safir.”

Aaron Blommaert chipka

5. Welk Aalsters nummer of welke Aalsterse artiest mag niet ontbreken in je playlist?

“Ik ben sinds de afgelopen Carnaval verkocht aan De Stoefkabassen. Hun album staat vaak op in de auto als ik naar ’t werk rijd. Zo’n nummer als ‘Spaghetti bolognaise’ (Sliert in Mènnen Neis, red.) maakt me ook echt vrolijk. Ik vind het uitzonderlijk goed gezongen door kafeekesprins ‘De Sjalen’. Maar even goed ‘As Marie Claire komt.’ Ook mijn collega’s beginnen het te kennen, die Aalsterse liedjes (lacht). Mensen moeten er altijd wreed hard mee lachen buiten Aalst. Dan moet je niet hard zitten nadenken over een mop, je kunt best gewoon een liedje zingen.”

6. Heb je in Aalst ooit een favoriete leerkracht gehad?

"Ik deed heel mijn middelbaar in DvM, ik volgde Economie Moderne Talen. Ik had er veel goeie leerkrachten, maar twee sprongen er bovenuit: Stijn De Moor, leraar economie. Hij veranderde de perceptie van hoe ik naar leerkrachten keek. Die vertelde op zo’n goeie manier dat ik eigenlijk niet veel meer moest studeren. Ondanks dat economie niet altijd zo’n makkelijk vak was, maakte hij dat toch heel interessant. En als tweede kies ik voor Tom Bracke, mijn leraar geschiedenis, mijn lievelingsvak. Hij zorgde ervoor dat mijn liefde voor geschiedenis nóg groter werd. Ik zou nog veel leerkrachten willen opnoemen, maar die twee leerkrachten hoor ik gewoon soms ook nog.”

Aaron Blommaert

7. Jouw favoriete stukje natuur in Aalst?

"Ik woon vlakbij de Onegem en daar ga ik graag wandelen met de hond, maar elke keer als ik in het stadspark kom denk ik toch: verdekke, dat wij dat hier hebben, zo schoon. Ook het Astridpark is leuk, vooral toen ik kind was, was dat een favoriete plek om te spelen.”

8. Heb je een favoriete Aalsterse sportclub?

(meteen) “OKAPI Aalst. Ja, ik heb er zelf lang gespeeld en dan rond mijn zeventiende ben ik met pijn in het hart moeten stoppen toen ik het te druk kreeg. Maar als je niet meer de tijd hebt om voldoende te trainen of om wedstrijden te spelen en daar doe je het toch voor he. Later heb ik wel nog in Lede gespeeld, op minder hoog niveau, maar mijn liefde voor het basketbal zat toch in OKAPI.”

Aaron Blommaert

9. Wat is jouw grootste zomerzonde?

“Er zijn veel mensen die me zeggen: Aaron jij hebt niet echt gepuberd, jij hebt gewoon even een piek gehad. Maar het moet de zomer van 2018 geweest zijn, tijdens het WK voetbal. België speelde tegen Frankrijk. Ik was nog net geen 16 jaar en mijn moeder wist dat mijn vrienden ouder waren en wel al pintjes dronken. En mijn moeder dacht: Aaron mag er dan eentje drinken tijdens de match, maar niet meer dan 3. Nu, ik ben niet zo goed in wiskunde en ik heb me wat misteld. Ik ben jammer genoeg heel dronken thuisgekomen. Mijn moeder was zo geshokeerd en ze heeft dat gefilmd. De dag nadien kreeg ik dat filmpje te zien én huisarrest. Ik wist niet meer wie er gewonnen had. Bleek dat ook nog eens Frankrijk te zijn. Dat was een hele heftige kater.”

10. Tot slot: wie is voor jou de Grootste Aalstenaar. Vroeger of nu? Iemand die je bewondert?

“Even nadenken… Ik moet altijd heel hard lachen met Bockie de Repper. Zin levensvisie, zijn moto, ik zou het niet aankunnen om zo heftig te leven. (lacht) Hoe hij kan vertellen en in het leven staat, het idee erachter van pluk de dag, doe waar je goesting in hebt, dat vind ik heel tof.”

Kunnen we deze pagina inhoudelijk nog verbeteren? Laat het ons gerust weten