Inzameling Laptops Digipunt Aalst

Stroom zal een medewerker aanleren om digitaal materiaal te herstellen. Op die manier verbetert deze persoon zijn of haar kansen op de reguliere arbeidsmarkt terwijl het ingezamelde IT-materiaal een tweede leven krijgt! De herstelde laptops stromen bovendien via Digipunt door naar personen die er geen financiële ruimte voor hebben. Van een win-win-win-situatie gesproken! 

Bedrijven die hun laptops schenken krijgen steeds een certificaat als bewijs dat alle data is gewist.

Tom Calloens - Stroom vzw

Maar: dit is nog maar het begin. Stroom vzw is op zoek naar bedrijven zoals Hulpverleningszone Zuid-Oost die afgedankt ICT materiaal gratis willen schenken. Alle pc’s en laptops worden door een medewerker van vzw Stroom nagekeken en alle data op de harde schijf wordt gewist. Bedrijven die hun laptops schenken krijgen steeds een certificaat als bewijs dat alle data is gewist en er geen gegevens meer op de laptops achterblijven. Ook particulieren kunnen zeker hun oude laptop schenken aan dit project. Dit kan via de geefpunten van Kringwinkel Stroom. Op dit moment werden al een 60-tal oude laptops ingezameld!

Wil je een gratis laptop in bruikleen?

Een laptop aanvragen via Digipunt kan, indien men houder is van een UiTPAS aan kansentarief. Is dit niet het geval, dan verloopt een aanvraag via de Zorgbalie of toegewezen maatschappelijk assistent van de aanvrager. Lees meer bij "Uitleenlaptops Digipunt".

Icon Select

Ook digitaal materiaal te geef?

Bedrijven of particulieren die ICT-materiaal en liefst laptops willen schenken kunnen contact opnemen met Tom Calloens.

Meer weten over Digipunt?

Digipunt helpt iedereen gratis verder met alle digitale vragen en is een samenwerking tussen Stad Aalst en Ligo Zuid-Oost-Vlaanderen vzw.

Digipunt Aalst

Kunnen we deze pagina inhoudelijk nog verbeteren? Laat het ons gerust weten